Plaatsbeschrijving

Een plaatsbeschrijving is een grondige ‘check-up’ van je woning op het moment dat de huur begint, eindigt of als je met renovaties start. Het document beschrijft niet alleen de bijzonderheden en specifieke kenmerken, maar wordt ook visueel versterkt met foto’s.

Hoe ga ik te werk?

 • voorbereiding

  Via een videocall of bij jou ter plaatse bespreken we jouw specifieke behoeften.

 • uitvoering

  Ik kom langs, noteer alle relevante details en maak foto’s.

 • analyse

  Op basis van het bezoek stel ik een gedetailleerde beschrijving op van jouw woning, inclusief bijzonderheden, kenmerken en foto’s.

 • klaar!

  Ik toon de plaatsbeschrijving aan beide partijen. Na akkoord, registreer ik de plaatsbeschrijving samen met de huurovereenkomst.

Chiers Vastgoedexpertise

Is een plaatsbeschrijving verplicht?

Absoluut! Het is een verplicht ritueel aan het begin en einde van elke huurovereenkomst. En voor woninghuur is er nog een extraatje: de plaatsbeschrijving moet officieel geregistreerd worden, samen met de huurovereenkomst.

Plaatsbeschrijving ‘op tegenspraak’

De plaatsbeschrijving wordt ook opgemaakt ‘op tegenspraak’, wat betekent dat beide partijen de mogelijkheid hebben om aanwezig te zijn en eventuele opmerkingen te delen met de vastgoeddeskundige tijdens de plaatsbeschrijving.

Deze verkopers gingen je voor:

Robbe is een zeer aangename man met een duidelijk en transparante aanpak. No-nonsens en correct. Blij met de samenwerking!

– Vastgoed Norman

Heb reeds meerdere keren gebruik gemaakt van de service van Robbe. Hij is altijd bereikbaar en alles wordt zeer vlot en correct uitgevoerd. Hier spreekt een tevreden klant!

– Simon B.

Plaatsbeschrijving nodig?

Ik bezorg je een correct prijsvoorstel.

  Chiers Vastgoedexpertise