EPC residentieel

Het energieprestatiecertificaat is een document dat het geschatte energieverbruik van jouw huis aangeeft, met een duidelijke letterscore – variërend van A+ tot F.

Op het certificaat staan handige tips en een schatting van de kosten om jouw huis energiezuiniger te maken. Benieuwd hoe je met mijn tips aan de slag kan gaan voor een duurzamere woning?

Hoe ga ik te werk?

 • voorbereiding

  Ik kom als energiedeskundige langs op het moment dat voor jou het beste past.

 • uitvoering

  Ik neus rond in elk hoekje en analyseer alles wat energieprestaties beïnvloedt.

 • analyse

  Met behulp van een EPC-software zet ik al mijn bevindingen netjes op een rij.

 • klaar!

  Op basis de analyse bezorg ik jou het certificaat, zodat je het kan gebruiken bij de verkoop of verhuur van jouw woning.

Chiers Vastgoedexpertise

Is een EPC verplicht?

Bij verkoop of verhuur van je woning is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht. Dit certificaat informeert potentiële kopers en huurders over de te verwachten energiekosten. Het is altijd handig deze informatie te kennen voordat je besluit een nieuwe woning te kopen of te huren. Ook na een grondige (energetische) renovatie raad ik aan een nieuw certificaat te laten opmaken.

In detail

Bij het opstellen van het energieprestatiecertificaat hou ik rekening met een aantal kenmerken, zoals de isolatie van de woning, de kwaliteit van de beglazing, de energiezuinigheid van de installaties, de aanwezigheid van zonnepanelen, …

Deze verkopers gingen je voor:

Robbe is een zeer aangename man met een duidelijk en transparante aanpak. No-nonsens en correct. Blij met de samenwerking!

– Vastgoed Norman

Heb reeds meerdere keren gebruik gemaakt van de service van Robbe. Hij is altijd bereikbaar en alles wordt zeer vlot en correct uitgevoerd. Hier spreekt een tevreden klant!

– Simon B.

EPC nodig?

Ik bezorg je een correct prijsvoorstel.

  Chiers Vastgoedexpertise